MGP – Barnens Melodi Grand Prix

 

Precis som tidigare år är Österbotten starkt representerat i Melodi Grand Prix-finalen om några veckor. Nu kan du bekanta dig med alla bidragen.

Lördag den 23 september är det dags för final i barnens musiktävling Melodi Grand Prix (MGP). Då ställer sig tio finalister på scenen och framför sina låtar i direktsändning – och sedan är det upp till en jury och publiken att utse en vinnare.

Nästa vecka, den 14 september, släpps dessutom en skiva med alla årets MGP-låtar. Musiken kommer även att finnas på bland annat Spotify och Itunes.

Precis som tidigare år är Österbotten starkt representerat i årets finalfält. Bland de tävlande hittar vi Hugo Käld, 10, från Kronoby, Elin Laihorinne, 15, från Pedersöre, Elvira Nyrönen, 13, från Jakobstad och Asta Sharma, 10, från Vasa.

MGP-finalen sänds direkt i Yle Fem och på Yle Arenan den 23 september klockan 18. Programledare är Anna-Karin Siegfrids och Jonathan ”Jontti” Granbacka – och en än så länge hemlig ny 13-årig programledare som offentliggörs nästa vecka. Vem som är årets gästartist klarnar också när finalen närmar sig.