Åk 3-4 Fredag 3.4

Hej på er!

Veckans sista uppgifter, varsågoda!

 

Re:  Titta på filmen där jag berättar om påsken. Läs om påsken s. 56-57.

Svara sedan på frågorna i classroom.

 

 

Mo: Läs pulpetbok minst 15 minuter.

Visa charader för någon i din familj som gissar vad du visar. Du får inte prata, utan visa med kroppen.

 

Snögubben dricker kaffe.

Julgubben äter glass på taket.

Pippi Långstrump läser en bok för Herr Nilsson.

Bamse springer i skogen.

Lucia sjunger en sång för stjärngossarna.

Hitta på flera själv!

 

Gy: Påsk 5-kamp

En 5-kamp är en tävling med fem olika grenar. Ni kan göra det idag eller under helgen om ni har mera tid då. Använd de här grenarna eller hitta på egna som passar er.

OBS! Be om lov av föräldrarna om ni använder riktiga ägg! Bollar fungerar också!

Påskhäxstafett – Deltagarna delas i lag och ställer sig på led. Varje lag har en uppsättning päskhäxkläder vid startlinjen (tex. huvudduk, förkläde, kaffepanna…) När starten går tar förste man på sig kläderna och springer runt en bana, växlar sedan till nästa i laget som klär på sig kläderna, springer osv. tills alla i laget sprungit. Först lag i mål vinner.

Påskfjäderblåsning – Alla får en påskfjäder (har ni inte riktiga kan man klippa av tidningspapper). Sätt fjädern på golvet. Märk ut en mållinje några meter framför. Vem blåser först fjädern över mållinjen?

Äggstafett – Deltagarna delas i lag. Varje lag får en sked och ett ägg (eller t.ex. boll). Sätt ägget på skeden och gå en bana utan att tappa ägget. Växla till nästa i laget.

Kvastrace – Deltagarna delas i två lag. Varje lag får en kvast. Den första i laget ställer sig gränsle  över kvasten som om han skulle flyga på den och springer en bana. Vid växlingen hoppar nästa deltagare på kvasten, så man är två som springer banan på kvasten, sen tre osv. tills hela laget är på kvasten. Först lag i mål vinner.

Äggkastning – varje par får ett ägg som de ska kasta mellan sig. För varje kast som lyckas flyttar de längre från varandra. Det par som klarar längst avstånd utan att ägget går sönder vinner. Kletvarning! Fråga om lov!

 

Trevligt veckoslut!